Shkenca

Home » Zoologjia »

Fjala e urtë !!!

Ai që nuk gabon kurrë është ai që nuk bën asgjë !!!

Vizitoret nëpër botë !!!

Locations of Site Visitors

Ylli detar

Ylli detar i njohur si “ylli i detit”, është gjallesë ujore e cila mund t’i ketë disa gjemba. Kemi yje Helmues dhe JoHelmues. Ata helmues vetëm me një të prekur mund t’a japin helmimin. Kujdes të veçantë ylli i kushton shumimit sepse e bën atë me anë të organit i cili gjendet në skaj të një pjesë të tij.

Te dhena  mbi yllin :

  • Mund te arrij ne peshën deri 10 kg,
  • Lëviz ngadalë,
  • Bën 1-15 të vegjël.

Yjet i hasim shum rrallë, por siç njihet i gjejmë në fund të Detit Gjallesat e Fundit të Detit.


Lini një koment !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: