Shkenca

Home » A e Dini Se ... ? » A mund te ndalet koha ???

A mund te ndalet koha ???

Fjala e urtë !!!

Ai që nuk gabon kurrë është ai që nuk bën asgjë !!!

Vizitoret nëpër botë !!!

Locations of Site Visitors

Njerëzit shpesh flasin se po mplakemi dhe se si koha po ikën shpejt. Megjithëkëtë, nëse teoria e fundit shkencore del e saktë, është e mundur se po ndodh krejtësisht e kundërta.Teoria radikalet cilën kohë më parë e paraqitën shkencëtarët, do të thotë se koha po ngadalësohet dhe se në fund do të ndodhë ndali i plotë i saj.

Rezultatet e fundit të dy universiteteve spanjolle thonë se mendojnë se jetojmë në mashtrime dhe se universi nuk zgjerohet fare. Teoria thotë se koha po ngadalësohet në mënyrë konstante dhe pas miliarda vjetësh ajo do të ndalojë në tërësi.

Arsye për shqetësim nuk ka sepse shkencëtarët konsiderojnë ky ndalim gradual nuk vërehet me sy njeriu dhe planeti ynë do të zhduket në momentin kur koha do të ndalojë përfundimisht.

“Në momentin kur të ndodhë kjo, planeti ynë nuk do të ekzistojë,” ka thënë profesori Senovila. “Çdo gjë do të fiksohet sikur pamja në fotografi, përgjithmonë.”

Para këtij konstatimi, shkencëtarët kishin matur dritën nga yje të shpërthyer shumë larg për të treguar se universi po zgjerohet me shpejtësi të madhe.

Teoria e pranuar bazohet në idenë se lloje të forcave kundër gravituese të njohura me emrin “energjia e zezë” – “shkatërron” galaktikën.

Megjithëkëtë, shkencëtarët duke punuar në teorinë më të re kanë thënë se ne po i shohim gjëra “nga prapa”. Edhe profesori Senovila pohon se supozime aktuale, të cilat nënkuptojnë përshpejtimin kohës në vend të ngadalësimit gradual, janë krejtësisht të gabueshme.

Edhe pse kjo teori e re vështirë se mund të besohet, kozmologë nga Cambrigde konsiderojnë se ajo nuk është krejt e pabazë.

“Mendojmë se koha u krijua gjatë shpërthimit të madh, e nëse shpërthimi i madh ndodh sërish, koha mund edhe të ndalet – dhe ky është efekti i kundërt.”


Lini një koment !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: