Shkenca

Home » A e Dini Se ... ? » Bakteriet e Siberise janë të afta të jetojnë në Mars !!!

Bakteriet e Siberise janë të afta të jetojnë në Mars !!!

Fjala e urtë !!!

Ai që nuk gabon kurrë është ai që nuk bën asgjë !!!

Vizitoret nëpër botë !!!

Locations of Site Visitors

 321083_564164366928322_1072765443_n

Grupi i shkencetarëve amerikano-ruse zbuloi në zonen e ngricës së përjetshme në Siberinë Lindore bakteriet e llojit Carnobacterium, të cilat janë të afta të rriten në temperatura, trysni dhe përqendrim oksigjeni të njëjta me ato të atmosferës së Marsit.Puna shkencore u botua në revisten “Proceedings of the National Academy of Science”.Shkencëtaret rriten kolonitë e bakterieve në temperaturë 28 grade Celsius në atmosferen normale dhe vetëm pastaj i testuan ato nën kushtet marsiane, në të cilat rezultoi se ishin në gjëndje të rriteshin gjashtë lloje prej tyre.Një prej bakterieve në kushte të tilla u rrit madje edhe më mirë se sa nën trysni normale dhe në atmosferë oksigjeni. Kushtet e Marsit, megjithatë, ndryshojnë edhe për nga nivelet e larta të rrezatimit kozmik.


Lini një koment !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: